7 Tips om je website hoger in de zoekresultaten te krijgen.

Je hebt een website maar je bent nog niet tevreden van de positie in de zoekresultaten? Daar valt natuurlijk iets aan te doen. Gebruik deze tips om het verschil te maken.

  1. De grootste tip die we kunnen geven is natuurlijk "optimaliseer jouw pagina's": zorg voor een goede titel, een heldere koptekst en een goed leesbare tekst.
  2. Schrijf een overtuigende zoekmachine geoptimaliseerde (SEO) tekst. Goede teksten maken je niet alleen beter vindbaar op een zoekmachine, ze zorgen er ook voor dat mensen ze beter lezen. Dat zorgt dan weer voor lage bouncepercentages die jouw resultaten op de zoekmachines positief beïnvloeden.
  3. Interne links! Het lijkt vanzelfspreken maar links verbinden de inhoud van je pagina’s. Zorg voor voldoende links als je het over interne informatie hebt die op een andere pagina staat. Zo zorg je ervoor dat mensen alles vlot kunnen vinden én zo zijn zoekmachines sneller mee met de structuur van jouw website.
  4. Gebruik de juiste zoekwoorden. Ok, maar wat zijn dat juist? Voor elk bedrijf zijn die natuurlijk anders. Simpelweg, het zijn de woorden die jouw potentiële klanten gebruiken om op zoek te gaan naar de diensten die jij aanbiedt. Bij de zoekmachines kan je nagaan welke zoekwoorden een hoog zoekvolume hebben (veel mensen zijn op zoek naar die diensten/producten/info) én welke zoekwoorden een lage concurrentie hebben (niet veel bedrijven zetten daar op in).
  5. Pas op met stock foto’s. Uiteraard gebruik je enkel aangekochte of rechtenvrije foto’s maar zorg er ook voor dat deze foto’s in jouw branding passen. Eigen (semi-)professioneel gemaakte foto’s kan je natuurlijk tijdens de fotoshoot optimaliseren aan jouw branding. Niet enkel dat maar door eigen originele foto’s te gebruiken, zal je ook hoger zichtbaar zijn in de zoekmachines.
  6. Snelheid is key! Je kan nog alle informatie zeer fijn opgelijst hebben op jouw website maar wanneer het laden te lang duurt, gaan vele mensen terugklikken naar de andere zoekresultaten. Zorg dus voor een snelle pagina laadtijd.
  7. Wees relevant! Alle tips hierboven zijn natuurlijk voornamelijk nuttig wanneer je relevante informatie hebt. Maak er dus geen opgeblazen quatsch verhaal van maar zorg er voor dat je een leuke, interessante blik geeft op het draaien van jouw bedrijf, het werken van jouw producten, welke diensten je aanbiedt, etc.

Heb je helemaal geen zin om daar mee bezig te zijn? Bij Andere Koek maken we zoekmachine geoptimaliseerde websites en SEO copy.
Contacteer ons en we bekijken hoe we jou kunnen helpen.

  • Delen op